GWS värvar expert från de största aktörerna

Intresset för säkerhetsplattformen Safeture från GWS Production i Lund ökar bland europeiska företag.
GWS har därför rekryterat Jens Näsström som Business Development Director Europe med viktig specialkompetens och erfarenhet från de största aktörerna på marknaden International SOS och Control Risks.

Efter en lång rad allvarliga händelser de senaste åren där anställda skadats eller hamnat i svåra situationer, växer nu efterfrågan märkbart på säkerhetsplattformen Safeture från GWS. Med denna unika tekniska lösning kan företag och andra organisationer omedelbart lokalisera medarbetare i drabbade områden och förse dem med korrekt och relevant information, sammanställd av GWS kvalificerade analytiker. Att snabbt fastställa var medarbetarna befinner sig och kommunicera med dem, är avgörande för att kunna hjälpa dem vidare och därigenom ta sitt juridiska och moraliska ansvar som arbetsgivare.

För att möta marknadens behov, förstärker nu GWS sitt arbete på den europeiska marknaden genom rekryteringen av Jens Näsström.
– Att Jens börjar hos oss ser vi som ytterligare ett bevis på att GWS är framtiden för resesäkerhetslösningar. Jens har en unik förståelse för kundernas behov efter många år med International SOS och Control Risks, de två största resesäkerhetsleverantörerna i världen, säger Andreas Rodman, vd för GWS
– Jag har jobbat med resesäkerhet sedan 2009 och sett området utvecklas från en spetstjänst för resenärer till högriskområden, till en självklar del av arbetsgivarens ansvar – duty of care – gentemot alla sina anställda, konstaterar Jens Näsström och fortsätter:
– Framtidens lösningar för hantering av reserisker måste vara såväl tekniskt avancerade som användarvänliga. Där är GWS redan idag.

 

Jens Näsström, Business Development Director Europe GWS

För ytterligare information se www.globalwarningsystem.com eller kontakta GWS VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda anställda genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor. Systemet består av olika tjänster som analys, en app och ett rikshanteringsverktyg.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm.