Entreprenören Greg Dingizian investerar 15 miljoner kronor i GWS Production

Greg Dingizian, entreprenör inom fastigheter blir ny storägare i IT-bolaget GWS Production i Lund.
“GWS är ett mycket intressant företag med stor potential och som möter den växande efterfrågan på säkerhet för företagens medarbetare” – säger Greg Dingizian.

GWS har idag ingått ett investeringsavtal med Adma Förvaltnings AB, ett bolag kontrollerat av Greg Dingizian och som innebär att Adma Förvaltnings AB kommer att teckna 6 637 168 nya aktier i GWS, efter ett beslut vid en extra bolagstämma i GWS den 17 oktober. Teckningskursen för varje ny aktie blir 2,26 SEK.

GWS Production är ett globalt IT-bolag med kontor i flera olika världsdelar och har som mål att hjälpa anställda känna sig trygga var de än befinner sig. Bolaget har därför utvecklat säkerhetsplattformen Safeture, ett riskhanteringsverktyg för företag och affärsresenärer och som skyddar medarbetarna genom att i realtid lokalisera och ge värdefull information om allvarliga händelser direkt till dem som är berörda. Safeture är det nya sättet att säkerställa anställdas trygghet med hjälp av toppmodern teknik och används redan globalt av mer än 1000 stora företag.
GWS kommer att utnyttja investeringen till att öka försäljningsaktiviteterna, marknadsföringen och accelerera utvecklingen av plattformen Safeture.
Gregs Dingizian är en skånsk entreprenör och har bland annat varit delägare i det Malmö-baserade fastighetsbolaget Victoria Park.

– Att en så framgångsrik entreprenör som Greg investerar i GWS är ett fantastiskt kvalitetskvitto och påvisar det värde som finns i bolaget, konstaterar Andreas Rodman, VD för GWS.

-Både styrelsen och jag är övertygade om att det är positivt för GWS och aktieägarna att få Greg Dingizian som storägare. Greg kommer att utöka vårt kontaktnät och skapa nya möjligheter och värden för GWS. Jag ser fram emot att åter jobba ihop med Greg, säger Semmy Rülf, styrelsens ordförande i GWS.

För ytterligare information, vänligen kontakta GWS VD Andreas Rodman: 0708- 10 13 16 andreas.rodman@globalwarningsystem.com


Om GWS Production AB och Safeture

GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheten från en global SARS-epidemi, 2004-tsunaminen i Indiska Oceanen och terrorattacken i Mumbai. Företaget erbjuder säkerhetsplattformen Safeture. Ett riskhanteringsverktyg för företag och affärsresenärer som skyddar medarbetarna genom att i realtid lokalisera och ge värdefull information om katastrofer och andra hot. Safeture är det nya sättet att säkerställa medarbetarnas trygghet med hjälp av toppmodern teknik.
GWS-aktien är noterad på NASDAQ First North Stockholm. Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare.