GWS och SRS stödjer Unizon

Pressmeddelande 180913
Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra idéburna stödverksamheter över hela landet.  Nu får alla jourer i Sverige tillgång till en säkerhetsapp i mobilen, SRS-Alert, utvecklad av GWS Production i Lund.

Sedan 2014 har Scandinavian Risk Solutions (SRS) och riksförbundet Unizon ett långsiktigt utvecklingssamarbete som innebär att SRS vidareutbildar jourerna i säkerhet och konflikthantering och Unizon utbildar SRS i mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck och jämställdhet. Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer, varje år har jourerna över 90 000 stödkontakter.
Genom att GWS och SRS gemensamt går in och stöttar Unizon, kommer personal och styrelse på alla Unizonjourer i Sverige få tillgång till en app som ökar den personliga säkerheten, oavsett var användaren befinner sig. Genom mobilen kan innehavaren direkt slå larm om något inträffar och samtidigt meddela sin position. Appen informerar också om allvarliga händelser i samhället som skett i närheten.
Totalt bidrar SRS och GWS med 400 abonnemang. Abonnemangen kommer spridas till jourer över hela landet.
 

För ytterligare information kontakta:
GWS VD Andreas Rodman +46 (0) 708 10 13 16
SRS COO Nicklas Tolf +46 (0) 8 440 90 70

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en säkerhetsplattform, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Plattformen består av olika tjänster som analys, app och ett rikshanteringsverktyg.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm.

Om SRS
Scandinavian Risk Solutions (SRS) är ett svenskt företag specialiserat på strategisk och operativ riskhantering i alla typer av miljöer och länder. SRS är auktoriserat av Länsstyrelsen att bedriva personsäkerhetsarbete och har omfattande nationell och internationell erfarenhet av personsäkerhet, analys- och utredningsstöd samt utbildning genom mångåriga samarbeten och uppdrag hos både företag, myndigheter och privatpersoner. SRS grundades 2004.