Nytt viktigt kontrakt för Safeture och den brittiska partnern SPS

Safeture AB i Lund har genom det globala riskhanteringsföretaget Special Projects and Services Limited (SPS), tecknat ett nytt avtal på försäkringsmarknaden.
Kontraktsvärdet de kommande fem åren är för Safetures del, minst 162 000 Euro.– Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med SPS i det här projektet, säger Magnus Hultman, VD för Safeture.


– Så sent som i september utökade vi vårt samarbete med SPS och detta avtal är ett perfekt exempel på vad våra två företag tillsammans kan åstadkomma för försäkringskunder. Vi ser fram mot att fortsätta utveckla samarbetet med SPS som vi hoppas kommer att skapa ytterligare möjligheter.


– Att arbeta nära Safeture för att skapa en ny assistansprodukt har varit mycket spännande och visar hur vi tillsammans kan skapa nya produkter, säger Simon Sawyer, Chief Operating Officer på SPS.


– I början av nästa år kommer vi att kunna beskriva projektet i detalj och hur det kommer att påverka marknaden framöver.
Safeture tecknade i september ett avtal om förlängning av partnerskapet med SPS till 2026. Det ger det brittiska företaget möjlighet att erbjuda Safetures avancerade tekniska lösningar till sina kunder och samtidigt integrera fysisk övervakning och svarstjänster från SPS. Kunderna får direkt tillgång till SPS Global Response Center, hantering av Safeture-plattformen, proaktiv övervakning, incidenthantering, ett virtuellt krisrum och en av Lloyds of London-godkänd leverantör av globala evakueringsmöjligheter.
Sedan partnerskapet inleddes för mindre än ett år sedan, har det generat Safeture intäkter på närmare 840 000 USD.


– Det är ett bra exempel på hur väl vår strategi att samarbeta med globala partners fungerar. En ständigt växande plattform ger oss allt fler kunder, säger 

Magnus Hultman.
För mer information safeture.com eller kontakta
Safeture VD Magnus Hultman: 0706 00 81 66.   Magnus.hultman@safeture.com
 
Om Safeture AB
Safeture (grundades 2009) är ett SaaS-företag (Software as a Service) baserat i Sverige. Företaget erbjuder en komplett molnbaserad plattform designad för att hantera anställdas säkerhet och risk / krishantering. Genom ledande teknik och innovativa lösningar hjälper Safeture mer än 3 500 företag och organisationer över hela världen att skydda det som är viktigast – sina anställda.
Safeture-aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market, Stockholm (ticker: SFTR). Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare. Ph: +46 8-463 83 00 E-post: certifieradviser@penser.se.