Safeture tecknar nyckelavtal med Insured Nomads

Safeture har ingått ett avtal med Insured Nomads, det första insurtech-företaget som fokuserar på distansarbetare, ”digitala nomader”, expats och resenärer. Inledningsvis löper avtalet över tre år och ger Safeture 500 000 USD plus ytterligare intäkter som bygger på antalet användare.

Från och med den 1 april kan USA/EU-baserade Insured Nomads, med hjälp av Safetures teknik, erbjuda sina försäkringstagare en rad fördelar och tjänster som passar det nya sättet att arbeta på distans eller hemma. Det handlar om en kombination av försäkring, rådgivning, information, kommunikation samt positionering med tillgång till hjälp och stöd på plats.

– Detta är en nyckelorder för oss. Den tydliggör förändringen i ekonomin och att det är uppenbart att attraktiva arbetsgivare måste kunna erbjuda verkligt skydd även för anställda som sällan sätter sin fot på kontoret. Jag tror att vi kommer att se mycket mer av detta i framtiden, säger Magnus Hultman, VD i Safeture.

– Den globala livsstilen med distansarbete är en växande trend som accelererat tack vare pandemin. Genom att lägga till Safetures teknik, ger vi våra försäkringstagare en ökad nivå av säkerhet och omedelbart skydd, allt i en plattform anpassad till vår ”Juvo-upplevelse” säger Allen Koski, koncernchef and Chief Innovation Officer på Insured Nomads.

Även om hemarbete före pandemin ofta betraktades som en förmån, visar en nyligen genomförd undersökning av medarbetare och chefer inom HR, juridik, finans och fastigheter att 47% av de tillfrågade kommer att i framtiden tillåta distansarbete på heltid*. Det skapar efterfrågan på nya och bättre lösningar som garanterar att anställda kan känna sig trygga och säkra oberoende av arbetsplats.

Safeture är världsledande för att skydda anställda, oavsett var de befinner sig.

För ytterligare information, besök safeture.com eller kontakta:

Safeture VD Magnus Hultman: +46 706 00 81 66. magnus.hultman@safeture.com

*Källa: https://www.flexjobs.com/blog/post/remote-work-statistics/

Om Insured Nomads

Insured Nomads Insured Nomads är ett globalt företag med kontor i London, England och Hamburg, Tyskland och Birmingham, AL, USA. Det är det första företaget inom insurtech (försäkring + teknik) med fokus på distansarbetare, digitala nomader, expats och resenärer runt om i världen. Med Juvo har medlemmar tillgång till ett samlat utbud av förmåner som inkluderar en virtuell livvakt med krisevakueringstjänster, cybersäkerhetsskydd, psykisk hälsa / rådgivning för välbefinnande, telemedicin / virtuell hälsa, flygplatslounge, global intelligens med interkulturell utveckling i städer och länder och mycket mer. Insured Nomads drivs av att hantera och lösa alla resenärers behov och utmaningar, särskilt för den nya, digitala nomaden och ge dem lösningarna och möjlighet att växa och frodas.

About Safeture AB
Safeture (grundades 2009) är ett SaaS-företag (Software as a Service) baserat i Sverige. Företaget erbjuder en komplett molnbaserad plattform designad för att hantera anställdas säkerhet och risk/krishantering. Genom ledande teknik och innovativa lösningar hjälper Safeture mer än 3 500 företag och organisationer över hela världen att skydda det som är viktigast – sina anställda. Safeture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market (ticker: SFTR). Erik Penser Bank AB är certifierad rådgivare. Ph: +46 8-463 83 00 E-mail: certifiedadviser@penser.se