SEPAR Internationals väljer Safetures säkerhetsplattform

Lundaföretaget Safeture AB har tecknat ett treårigt partneravtal med SEPAR International Ltd, en ledande brittisk leverantör av tjänster inom säkerhetsrådgivning och riskreducering.  

SEPAR International Ltd är specialiserat på riskhantering, utbildning med global inriktning. Företaget erbjuder kreativa lösningar för komplexa problem i utmanande miljöer. 

SEPAR International Ltd har under många år arbetat med att utbilda och stödja internationella mediaföretag och globala humanitära organisationer i farliga miljöer.  

– Vi är mycket glada över vårt nya partnerskap med Safeture. I ett allt mer komplext och fientligt globalt landskap anser vi att människor och organisationer har rätt till säkerhet. Safetures tekniska plattform kommer att göra det möjligt för oss att skapa innovativa och individuella planer för att skydda våra kunder och deras anställda, säger Karen Lawrie, VD för Separ International. 

– Vi är mycket glada över att ingå detta partnerskap med SEPAR. Vår teknik tillsammans med deras expertis skyddar det som betyder mest, människor, kommenterar Magnus Hultman, VD för Safeture. 

Genom avtalet får SEPAR International och deras kunder tillgång till Safetures ledande tekniska plattform för resesäkerhet, risk- och krishantering samt kommunikation. De centrala komponenterna i plattformen hjälper företag att lokalisera sina anställda var som helst i världen, kommunicera med dem och försätta dem i säkerhet. En annan viktig del av plattformen är en app som ger användaren relevanta varningar i realtid och möjlighet att omedelbart få hjälp i en nödsituation. Appen innehåller även andra funktioner som landinformation, medicinska databaser, flyginformation och e-learning. 

 

För ytterligare information, besök safeture.com eller kontakta 

Safetures VD Magnus Hultman: +46 706 00 81 66. Magnus.hultman@safeture.com

  

Om Safeture AB 

Safeture (grundat 2009) är ett Software as a Service (SaaS) företag baserat i Sverige. Företaget erbjuder en komplett plattform för att hantera medarbetarsäkerhet och risk- och krishantering. Genom världsledande teknik och innovativa lösningar hjälper Safeture mer än 4 000 företag och organisationer att skydda det som är viktigast – sina anställda. Safeture gör det möjligt för företag att automatisera säkerhet och trygghet på ett effektivt sätt samtidigt som programvaran integreras sömlöst och blir en naturlig del av deras interna processer. Safetures aktie är noterad på NASDAQ First North Growth Market Stockholm (ticker: SFTR). Redeye är Certified Adviser.