Stororder till GWS från försäkringsjätte  

Lundaföretaget GWS Production AB (GWS) och Chubb INA Holdings, ett av världens största försäkringsbolag, har tecknat ett omfattande avtal, inledningsvis på tre år med ett värde för GWS på minst 5,3 miljoner kronor.
– Det bevisar att vår kunskap och produktfamilj Safeture gör oss till en världsledande leverantör av säkerhetslösningar för resenärer, säger Andreas Rodman, VD för GWS.
GWS mål är att hjälpa resenärer att känna sig trygga var de än befinner sig i världen. Med sin unika tekniska plattform Safeture kan GWS omedelbart nå personer i riskområden med korrekt och relevant information om vad som hänt. Information sammanställd av företagets kvalificerade analytiker och som därmed  hjälper resenärer att känna sig trygga.
Chubb är världens största börsnoterade fastighets- och skadeförsäkringsbolag med verksamhet i 54 länder.
Kontraktet omfattar utveckling och lansering av Chubbs nästa generation resesäkerhetsystem för företagskunder. Avtalet gäller till en början i tre år och med garanterad intäkt för GWS på minst 5,3 miljoner kronor.
Safeturelösningen från GWS finns redan hos många globala företag och blir nu tillgänglig även för Chubbs företagskunder över hela världen.
– Vi är mycket glada över att ett av världens största försäkringsbolag valt oss som leverantör. Detta är en viktig milstolpe för GWS. Vi fördjupar vårt engagemang i försäkringsmarknaden och fortsätter mot vårt långsiktiga mål att vara den ledande leverantören av resesäkerhet, konstaterar Andreas Rodman, VD för GWS.
För ytterligare information kontakta VD Andreas Rodman andreas.rodman@globalwarningsystem.com , 0708 – 10 13 16
eller besök www.globalwarningsystem.com

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture. GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm.

Om Chubb
Chubb gick 2015 samman med det schweiziska försäkringsbolaget Ace och är världens största börsnoterade fastighets- och skadeförsäkringsbolag. Chubb finns i 54 länder med försäkringar för både företag och privatpersoner, omfattande olycksfallförsäkringar och kompletterande sjukförsäkring samt liv- och återförsäkringar till alla grupper.
Moderbolaget Chubb Limited är noterat på New York Stock Exchange (NYSE: CB) och ingår i S & P 500-indexet. Chubb  har cirka 31?000 anställda och 2016 var omsättningen 35,9 miljarder dollar.