Genombrott för GWS i resebranschen: tecknar avtal med Travellink

Global Warning System (GWS) tecknar avtal med Travellink, del av en av världens största internetresebyråer och e-commerce bolag, eDreams Odigeo. Avtalet gäller hela eDreams Odigeo-koncernens erbjudande till företag och deras affärsresenärer i Europa.
GWS servicekoncept Safeture är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. eDreams Odigeo är Europas största webbaserade resebokningsföretag. Genom avtalet kan eDreams Odigeo förstärka sitt produkterbjudande med GWS’ service Safeture Pro till sina företagskunder i Europa. Tjänsten kommer att säljas som en tilläggstjänst med försäljningsprovision till Travellink.
Resesäkerhet är en kritisk aspekt av en affärsresa och med det följer också att säkerställa att man uppfyller de förpliktelser man har som arbetsgivare. Med Safeture Pro i sin tjänsteportfölj har Travellink goda möjligheter att stödja sina företagskunder på detta område, och hjälpa deras anställda att resa säkrare. Bodil Månsson, Group Director Corporate Travel på Travellink, kommenterar möjligheterna med samarbetet:

”Vi ser verkligen att vi adderar värde till vårt erbjudande med Safeture Pro. Våra företagskunders anställda reser runt hela världen och med den här tjänsten kommer de att kunna vara uppdaterade på alla eventuella incidenter eller hot. När resvanorna utvecklas, behöver vårt erbjudande också göra det, och det här ligger helt i linje med hur vi vill stärka vår position på marknaden.”

Andreas Rodman, VD på GWS, understryker vikten av samarbetet utifrån GWS synvinkel:

”Vi är väldigt stolta över att ha blivit valda som samarbetspartner av Nordens ledande internetresebyrå. Vi har arbetat fokuserat för att etablera oss i det här segmentet och vi ser verkligen fram emot att utveckla samarbetet. Det här avtalet betyder att vi går in i ytterligare ett segment som vi har identifierat som intressant för vår globala tillväxt.”

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture. GWS var årets skånska börsraket på First North 2015.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
 
För ytterligare information om tjänsten se www.globalwarningsystem.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 
Om Travellink
Travellink är Nordens ledande internetresebyrå med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Företaget har tre affärsområden; privatresor, affärsresor och konferens & event. Travellink säljer flygresor från 440 olika flygbolag och över 550 000 hotell till mer än 40 000 destinationer världen över. Travellink ingår tillsammans med eDreams, Go Voyages, Opodo och Liligo i eDreams Odigeo, Europas största internetresebyrå och e-commerceföretag. eDreams Odigeo finns representerat i totalt 44 länder över hela världen. Företaget erbjuder ett stort utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationen av flyg och hotell.
 
För ytterligare information om Travellink affärsresor kontakta Bodil Månsson, Group Director Corporate Travel, +46 (0) 737-73 60 16, bodil.mansson@travellink.com