GWS erhåller statligt forskningsbidrag från Vinnova

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Global Warning System (GWS) erhåller forskningsbidrag från den statliga myndigheten Vinnova för projektet ”Artificiell Intelligens för detektering av globala säkerhetsrisker”, inom ramen för projektkategorin “Innovationsprojekt i företag”. Bidragssumman från Vinnova är ca 2 miljoner SEK, vilken kommer att matchas av en motsvarande summa från GWS för att finansiera projektet.
GWS’ projekt ”Artificiell Intelligens för detektering av globala säkerhetsrisker” erhåller ett bidrag om upp till 1 989 101 SEK från Vinnova för fokus på snabb och effektiv upptäckt av nya, globala säkerhetsrisker. Summan är preliminär och betalningen kommer att ske i delar baserat på att GWS följer the föreslagna projektplanen och Vinnovas rapporteringsrutiner. Projektet löper tom 2018.
GWS tillhandahåller en personlig resesäkerhetstjänst, Safeture, som förser användaren med kritisk information om olyckor, katastrofer och andra hot som kan påverka resenären där man är. Tjänstens innehåll och varningar bygger på ett avancerat system för datainsamling och hantering av erfarna analytiker. Det Vinnova-finansierade projektet syftar till att undersöka AIs effektivitet och verkningskraft vad gäller att upptäcka globala säkerhetsrisker, med målet att öka exaktheten till en nivå där datakällorna kan ökas dramatiskt, utan att det ökar kravet på manuellt arbete och kontroll.
Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar:
“Vi är glada att kunna berätta att vi har fått ett forskningsbidrag för att utveckla vår avancerade säkerhetsteknologi ytterligare. Vi kommer att fokusera på hur AI kan bidra till kontinuerlig förbättring tillsammans med mänsklig kontroll och feedback. Vi kommer till exempel att arbeta med flerspråkig AI för global upptäckt av säkerhetsrisker. Detta arbete kommer att gynna våra kunder och användare och göra våra tjänster ännu bättre.”
Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Advisor.
För ytterligare information se www.globalwarningsystem.com eller kontakta GWS VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
Denna information är sådan information som GWS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 mars 2017 kl 09.45 CET.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]