GWS etablerar säljkontor i Brasilien för att öka expansionstakten

GWS satsar nu på tillväxt genom att etablera ett lokalt försäljningskontor i Rio de Janeiro, Brasilien. Det nya säljkontoret bygger på ett agentavtal med Dr Marcos Musafir och partners, som kommer att sälja och marknadsföra GWS tjänsteportfölj Safeture, och ge support till nya och befintliga kunder i regionen.
Safeture är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. För att öka expansionsmöjligheten för Safeture har GWS sett behov av lokal marknadsnärvaro på den dynamiska sydamerikanska kontinenten. Det nya säljkontoret etableras i samarbete med Dr Marcos Musafir, som kommer att finansiera hela säljverksamheten i ett fristående bolag. GWS kommer att ges möjligheten att förvärva bolaget i ett senare skede om försäljningen utvecklas enligt plan. Morgan Widung, VP Sales på GWS, kommenterar:

”Genom partnerskapet med Dr Marcos Musafir och partners, som är välrenommerade aktörer i Brasilien, skapar vi en plattform för att driva försäljning i Sydamerika. Vi får tillgång till vår partners kundnätverk och det kommer självklart att underlätta vår expansion och försäljningsutveckling. Dessutom är det ett starkt fokus på personsäkerhet i Brasilien just nu, inte minst med tanke på de Olympiska Spelen nästa år. Många människor kommer att resa till Rio de Janeiro i samband med detta stora event och den ökade säkerhetsmedvetenheten gynnar oss och vår affär.”

Dr Marcos Musafir har en bakgrund som bland annat hälsominister och ansvarig för hälsofrågor i Rio de Janeiro, och är väl insatt i marknadssituationen i Brasilien:

“Safeture är en tjänsteportfölj som svarar väldigt väl mot våra marknadsbehov. Det är dessutom mycket bra att etablera vårt säljkontor i Rio de Janeiro nu, då staden och landet förbereder sig för de Olympiska Spelen. Personsäkerhet var en mycket viktig fråga redan i samband med att vi arrangerade VM i fotboll 2014, och fokus på frågan ökar nu ytterligare.”

Avtalet som etablerar GWS i Sydamerika är ett första och viktigt steg i den internationella expansion som planerades i samband med att GWS-aktien listades på First North.
 
Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.safeture.com eller kontakta VP Sales Morgan Widung,
+46 (0) 708 – 19 42 11, morgan.widung@globalwarningsystem.com

__________________________________________________________________________________________