GWS lanserar tjänsten CareFindy inför spelen i Rio – hjälper resenärer att hitta den bästa akutsjukvården

Global Warning System (GWS) meddelade i januari i år att man lanserar en smartphone-app med en databas med positionsangivna, kvalitetsgraderade sjukhus i hela världen. Den nya servicen, CareFindy, lanseras nu först som en del i GWS’ tjänst Safeture, som uppdaterats inför OS i Rio. Tjänsten CareFindy levererar exakt information och navigering som guidar användaren till den bästa och närmaste akutsjukvården.
GWS’ Safeture service är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. GWS har släppt en uppdaterad version av Safeture med nytt innehåll inför OS i Rio de Janeiro.
Forskare vid Lunds Universitet har lagt tre år på att kartlägga akutsjukvården vid enskilda sjukhus över hela världen och tillgängliggör nu sin kunskap genom att lansera CareFindy, speciellt framtagen för internationella resenärer. CareFindy erbjuder GPS-navigering till närmaste sjukhus baserat på användarens position vid tillbud som till exempel trafikolyckor, klimatrelaterade händelser eller terroristattacker. Tjänsten lanseras nu i samband med OS i Rio de Janeiro som en del av GWS’ tjänst Safeture. App-utvecklarna har designat tjänsten för att passa specifikt i akutsituationer. Appen levererar exakt information och navigering som guidar användaren till den bästa och närmaste akutsjukvården genom att visa lämpliga sjukvårdsinrättningar på en karta, och den räknar ut avståndet mellan där användaren befinner sig och närmaste, lämpliga sjukhus med hjälp av positioneringsteknik.
Andreas Rodman, VD på GWS, förklarar vilka viktiga behov som CareFindy fyller för resenären:
”Tidigare har det inte funnits enkelt tillgänglig information om kvalitetsgraderade sjukhus förutom i begränsade register, vilket gör det svårt för resenärer att hitta den bästa vården. Sjukhus som uppfyller vissa kvalitetskriterier har mindre antal komplikationer och lägre dödlighet vid svåra skador. Dödligheten kan minskas med 15-25 %. Det handlar alltså inte bara om att få akutvård, utan om att komma till rätt sjukhus för behandling. Vi finns här för att rädda liv, och det här är en viktig service som vi vill erbjuda för att öka säkerheten för människor som reser.”
CareFindy-systemet och appen lanseras av GWS’ helägda dotterbolag CareFindy AB. Lovisa Svensson, VD för CareFindy, sammanfattar:
”Jag är stolt över att vi via CareFindy nu kan göra viktig kunskap tillgänglig och användbar för många människor på ett enkelt sätt. Det är ju först då vi kan göra skillnad. Det känns också väldigt tillfredsställande att vi har lanserat enligt plan i samband med OS.”


Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
Om CareFindy AB och CareFindy
Carefindy AB är ett helägt dotterbolag till GWS Production AB. CareFindy levererar exakt information och navigering som guidar användaren till den bästa och närmaste akutsjukvården.
För ytterligare information se www.globalwarningsystem.com eller kontakta GWS VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
Källor:
WHO 2004
http://www.healio.com/orthopedics/trauma/news/print/orthopaedics-today-europe/%7B99d151bd-e785-41d0-8af7-d13a15db5162%7D/service-to-launch-during-rio-olympics-helps-travelers-locate-best-emergency-care