GWS’ nya release av Safeture ger ökad trygghet under OS i Rio de Janeiro

Nästa stora sporthändelse i Brasilien är på gång, OS i Rio de Janeiro den 5 – 21 augusti. För att besökarna skall kunna njuta av spelen fullt ut, släpper Global Warning System (GWS) en ny version av sin mobilbaserade resesäkerhetsapp Safeture, som erbjuder ökad trygghet och säkerhet i samband med spelen.

Som resenär kan man känna otrygghet när man reser utomlands. För att verkligen kunna ta vara på upplevelsen och njuta av en resa, är det skönt att känna att någon håller dig uppdaterad om det finns anledning till oro. Att känna trygghet och även att kunna förmedla att man är trygg till familj och vänner är viktigt. GWS’ mission är att hjälpa till att rädda liv och att genom servicekonceptet Safeture få människor att känna sig säkrare när de reser.
 
GWS’ har utvecklat tjänsten Safeture, en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig och ger tillgång till lokala nödnummer och kontaktvägar. Den hjälper också användaren att enkelt hålla kontakt med familj och vänner, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. GWS vill att människor skall kunna resa tryggt, och det har man tagit fasta på när de olympiska spelen står för dörren: de första 10 000 på plats som har appen installerad får den gratis under OS. Den nya releasen av appen innebär bland annat:

 • Varningar i realtid via SMS och pushnotiser
 • Relevant, ny säkerhetsinformation för de olympiska spelen
 • Utökad hjälp och restips för besökare i Rio de Janeiro
 • Platsinformation och vägbeskrivningar till sjukhus och vårdinrättningar i Rio de Janeiro
 • De första 10 000 användarna med appen installerad på plats kan använda den utan kostnad under spelen

Att tänka på när man reser till Rio de Janeiro under OS

5,7 miljoner biljetter finns tillgängliga till vitt skilda tävlingsgrenar, allt från bågskytte till tyngdlyftning, och man räknar med 350 000 – 500 000 internationella besökare. Om man aldrig har besökt Latinamerika innan, kanske man undrar om det finns saker man skall vara speciellt observant på. Rapporter visar på att Brasilien är bland de hårdast drabbade regionerna vad gäller Zikavirus. Utöver det befinner sig landet i politisk oro och delar av Rio de Janeiro är hårt drabbat av våld. Vattenföroreningar och terrorhot kan också påverka resenären. För att besökarna, idrottsutövarna och de som är bosatta i Rio de Janeiro skall kunna minska sin oro i en osäker omgivning, släpper GWS en release av säkerhetsappen Safeture med specifikt innehåll framtaget för Rio-området och OS.

”Vår mission är att alla som reser skall kunna röra sig fritt, känna sig lugna och trygga och ha fokus på att uppleva och upptäcka världen, utan att oro sig i onödan”, understryker Andreas Rodman, VD på GWS.

Rio-specifikt innehåll

För att OS-besökarna skall ha den allra senaste informationen har GWS adderat omfattande och specifikt material om Rio de Janeiro under den regionala informationen i appens Brasilien-sektion. Man kan till exempel hitta en översikt över den aktuella säkerhetssituationen, information om eventuella terrorhot, brott, politiska oroligheter och så vidare. Det finns även information om hälsorelaterade hot som till exempel Zika, information om sjukhus och andra mer generella restips för Rio de Janeiro, samt specifik information kopplad direkt till spelen. Allting som händer som berör Rio de Janeiro kommer att uppdateras dygnet runt för att ge människor så mycket tid som möjligt att kunna agera på eventuella incidenter.

Johan Tinnerholm, COO på GWS berättar om Safetures OS-satsning:

”Inför OS har vi tillsatt dedikerade resurser med professionella analytiker som bevakar alla händelser inför, under och efter spelen. Om något oväntat sker skall Safeture-användarna vara först med att veta och få professionella råd om hur man bör agera.”

 
Skaffa Safeture inför OS

Användare laddar ner Safeture på antingen App Store eller Google Play. GWS kommer att erbjuda tjänsten utan kostnad till de 10 000 första som har appen i Rio de Janeiro under spelen.

Så här fungerar Safeture

Några av Safetures nyckelfunktioner:

 • Förser användaren med lokala nyheter och varningar oavsett var man befinner sig, genom att spåra användaren, och skickar SMS i realtid om eventuella lokala hot och incidenter
 • Pushnotiser som ger varningar i tid om hot och incidenter i närheten
 • Dela sin position genom att låta familj och vänner veta var man är, var man rör sig, och att man kommer fram på ett tryggt sätt
 • Följ-mig-hem funktion som ger familj och vänner möjlighet att spåra användaren om användaren vill det
 • Automatisk översättning av meddelanden och regional informationstext till mer än 90 språk
 • Information vid akuta situationer och nödlägen: tillgång till nödvändig säkerhetsinformation och lokala nödnummer och kontaktvägar

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
 
För mer information om Safeture under OS, se www.riosafety2016.com
För ytterligare information se också www.globalwarningsystem.com
 
Kontakt:

COO Johan Tinnerholm, tel: +46 706 43 24 10
johan.tinnerholm@globalwarningsystem.com
 
VP Global Sales and Marketing Morgan Widung, tel: +46 708 19 42 11
morgan.widung@globalwarningsystem.com