GWS och ERV (Europeiska) tecknar flerårigt avtal avseende 7 miljoner användare med ett initialt ordervärde om SEK 15 miljoner

ERV (Europeiska), en av de största specialiserade aktörerna i Europa för privat- och tjänstereseförsäkringar har tecknat ett avtal med mobilteknologi- och personlig säkerhetsföretaget GWS Production AB (GWS). Det initiala garanterade ordervärdet på 15 miljoner kronor omfattar utveckling och drift för en första utrullning av en app baserad på Safetures teknologi till sju miljoner abonnenter och ordervärdet kan öka över tiden.
Avtalet innebär att ERV lanserar GWS app och resesäkerhetsinformation till sina försäkringstagare baserat på GWS tjänst Safeture som kompletteras med ERV-specifikt innehåll. Safeture är personlig mobilbaserad säkerhetstjänst som i realtid informerar och uppdaterar användaren om händelser och som kan påverka en persons reseplaner och säkerhet. ERV kommer att erbjuda sina kunder tjänsten som en del i sitt reseförsäkringserbjudande.

”Det är mycket glädjande att vi nu kan berätta om framgång inom ytterligare en av våra strategiska vertikaler. ERV är ett stort och välkänt reseförsäkringsbolag med global närvaro och vi har stor tilltro till att de initiala 7 miljonerna användare kommer att öka, och därmed ordervärdet på sikt”, berättar Andreas Rodman, VD för GWS Production AB.

”Såsom experter på reseförsäkringslösningar, känns det mycket roligt att kunna vara först i vår bransch med att erbjuda den revolutionerande produkten Safeture till våra kunder. Samarbetet ger oss en ny möjlighet att på ett enkelt och effektivt vis distribuera vital information och minska våra skadekostnader.”, säger Marco Silano, International Business ERV / ERGO.

Trender som stödjer den snabba tillväxten på den personliga säkerhetsmarknaden och driver behovet av avancerade lösningar för hantera risker kring resenärer är;

  • Globalisering av arbetsplatsen – företag skickar allt fler anställda utomlands
  • Lagstiftning – företagen upplever ökade juridiska och moraliska krav att tillhandahålla säkerhetslösningar för de anställda och skydda deras hälsa.
  • Det globala resandet, både privat och i tjänst ökar.

Om ERV (fd Europeiska)
ERV är experter på reseförsäkringar, med fokus på kundservice – excellent servicekvalitet och assistens. Under de senaste 100 åren har ERV format historien inom reseförsäkringsbranschen. Som ett av de ledande reseförsäkringsbolagen i världen, är ERV representerat i över 20 länder runt om i världen och är marknadsledare i flera viktiga europeiska länder, däribland sin hemmamarknad Tyskland. Med sitt internationella nätverk, ser ERV till att kunderna får optimal service före, under och efter resan.
ERV är experten på resesäkerhet inom ERGO Insurance Group och är en del av Munich Re, ett av världens ledande återförsäkringsbolag och riskbärare. Mer på www.erv.com.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com eller Marco Silano, International Business ERV / ERGO, +49 221 578 3912, Marcus.Silano@ergo.de.

Global Warning Systemmöter ett växande behov av att skydda anställda och familjemedlemmar på resa, genom att positionera och ge värdefull information i realtid om katastrofer och andra hot som kan påverka resenären.