GWS och MCI lanserar Safeture-appen för kongressdeltagare

Barcelona, november 2015: Efter en framgångsrik intern pilot under tolv månader presenterar MCI och GWS idag på IBTM World, en app som erbjuder alla MCIs mer än 350 000 årliga kongressdelegater tillgång till den absolut senaste tekniken inom person- och resesäkerhet.
MCI, en ledande global aktör inom kongress- och eventarrangemang, har tillsammans med GWS, som levererar ett tjänstekoncept (Safeture) för personsäkerhet när man reser, presenterat en säkerhetsapp för kongressdeltagare som är den första i sitt slag, och som ger tillgång till varningar och information i realtid om platsen där personen i fråga befinner sig.
Appen kommer att finnas tillgänglig från och med december 2015 genom den digitala anmälningskanal som MCI använder sig av för varje kongress.
Den aktuella versionen av Safeture-appen, som resenären enkelt laddar ner i sin telefon, använder GWS’ analyskompetens tillsammans med MCIs kunskap om hur man arrangerar säkra kongresser. Appen är bland annat designad för att hjälpa delegaterna att hantera sista-minuten-ändringar som till exempel flygförseningar, och öka deras bekvämlighet och säkerhet före, under och efter en kongress.

”Vi är stolta över att tillsammans med GWS kunna erbjuda en modern personsäkerhetstjänst”, säger Richard Torriani, VP Congress Management på MCI Group. ”Vi arrangerar över 400 internationella kongresser varje år i över 60 länder, så den här appen har ett stort värde för oss och för våra kunder. På det här sättet kan vi säkerställa att våra delegater är kontinuerligt uppdaterade om säkerhetsläget, och GWS’ service kan hjälpa människor att lugnt kunna resa och delta i olika konferenser oavsett var i världen de arrangeras.”

Andreas Rodman, VD för GWS sammanfattar: ”Vi har ett långvarigt samarbete med MCI som vi nu är glada över att få utöka inom detta område. Det känns viktigt att människor skall kunna mötas på ett säkert sätt, och nu är vi tillsammans med MCI med och bidrar till säkrare kongresser och event överallt i världen.”

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 
Om MCI
MCI är världens största leverantör av strategiska eventlösningar. Vi har hjälpt människor att mötas genom innovativa möten, event och kongresser sedan 1987. Genom kreativa möten, fysiska eller digitala upplevelser, varumärkes- och innehållsstrategier, underlättar vi för multinationella företag och internationella organisationer att engagera och aktivera, växa globalt och förbättra prestationer. Vi är ett oberoende, privatägt företag med huvudkontor i Genève, Schweiz. Våra 1800 anställda i 31 länder fördelade i 60 städer hjälper kunder i Europa, på den amerikanska kontinenten, Sydostasien, Indien, Mellanöstern och Afrika att uppnå sin potential och driva förändring.
Engelsk pressrelease: