GWS’ Singaporebaserade dotterbolag ingår avtal med Optima infosystems Sdn Bhd

Global Warning System’s (GWS) helägda dotterbolag GWS Production Singapore Private Limited signerar ett partneravtal med Optima infosystems Sdn Bhd (Optima), ett Malaysiabaserat IT- och resesäkerhetsföretag. Optima kommer att agera som lokal återförsäljare av GWS’ servicekoncept Safeture och köpa licenser i bulk från GWS.

GWS’ har utvecklat tjänsten Safeture, en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. Optima är specialiserade på IT-lösningar och har erfarenhet av försäljning inom området resesäkerhet, genom varningssystem via mobilen och kriskommunikation för företag och organisationer vid internationella resor. Genom avtalet med GWS lägger man till Safeture och Safeture Pro i sin produktportfölj, och kommer att utnyttja försäljningserfarenheten och nätverket som är uppbyggt inom området. Optimas VD Thanasekaran Ramiah, beskriver den potential man ser:

”Vi anser att Safeture baseras på den bästa tekniken på marknaden inom det här området, och att tjänsten har många fördelar som skapar konkret kundvärde för våra befintliga och potentiella kunder. Med det nätverk och de försäljningskanaler som vi har, är vi övertygade om att vi kan se positiva försäljningseffekter inom en snar framtid.”

GWS har ett försäljningskontor in Kuala Lumpur och etablerade GWS Production Singapore Private Limited under våren 2016. Avtalet med Optima betyder att företagets fokus på att expandera i Asien nu bär frukt:

“Lokal närvaro har varit viktig för oss i den här dynamiska regionen, och vi är mycket nöjda med att kunna signera ett avtal med Optima så snabbt. Det är ett välrenommerat företag med viktig erfarenhet inom resesäkerhet och av den asiatiska marknaden”, sammanfattar Andreas Rodman, VD på GWS.

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.globalwarningsystem.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com

Om Optima infosystems Sdn Bhd
Malaysiabaserade Optima levererar en portfölj av IT-lösningar och service till sina kunder. Huvudfokus ligger på mjukvarubaserad applikationsutveckling, projektledning, konsultverksamhet, IT-revision och IT-planering.