GWS’ Singaporebaserade dotterbolag signerar genombrottsavtal med ACASIA Communications Sdn Bhd

Global Warning System’s (GWS) helägda dotterbolag GWS Production Singapore Private Limited har ingått ett partneravtal med ACASIA Communications Sdn Bhd (ACASIA), baserade i Malaysia. ACASIA är ett samarbete bestående av sju ledande teleoperatörer kopplade till Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), en region med en befolkning på 630 miljoner och 776 miljoner aktiva mobilabonnemang.

GWS’ har utvecklat tjänsten Safeture, en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. ACASIA levererar informations- och kommunikationsteknik till företag inom en mängd olika branscher och segment inom ASEAN, såsom små- och medelstora företag, multinationella företag, operatörer, finansiella institutioner, utbildningsväsendet och offentlig verksamhet. ACASIA kommer att integrera Safeture i sin tjänsteportfölj och sälja konceptet under varumärket SOFEA Pro till företag och offentliga verksamheter, och SOFEA+ till slutanvändare. SOFEA står för System Operated For E-Alerts. VD på GWS, Andreas Rodman, ser en stor försäljningspotential:

”Avtalet öppnar upp en stor marknad för oss i Sydostasien, och vi är övertygade om att ACASIAs starka infrastruktur och marknadspenetration kommer att hjälpa oss att växa snabbt. De kommer att göra en re-branding av vår app Safeture, integrera den i sitt tjänsteerbjudande och använda sina väletablerade kanaler för att driva försäljningen. För oss innebär det här ett väsentligt genombrott i regionen och bekräftar att vår lokala närvaro här tillsammans med ACASIA ger utdelning.”

För ACASIA är avtalet ett led i den strategi som syftar till att försöka skapa en enhetlig marknad och driva tillväxt i regionen. VD på ACASIA, Azmal Yahya, kommenterar:

”Vi tror starkt på att informations- och kommunikationsteknik bidrar till visionen inom ASEAN att skapa en mer enhetlig marknad. För att stödja denna utveckling var en del av vår strategi en relansering av ACASIA under 2015 och lansering av ett antal nya affärsinitiativ, där partnerskapet med GWS är ett sådant initiativ. Det passar väl in i våra ambitioner och bidrar med konkret värde till vår portfölj och därmed till våra kunder. SOFEA+ och SOFEA Pro kommer att bidra till ökad trygghet för medborgarna i vår region, och vi siktar på att skapa ett samhälle byggt på bättre information, trygghet och säkerhet.”

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
 
För ytterligare information om tjänsten se www.globalwarningsystem.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
  
 
Om ACASIA Communications Sdn Bhd
ACASIA grundades 1995 i Kuala Lumpur i Malaysia. Det är ett unikt sydostasiatiskt (ASEAN) samarbete mellan sju ledande teleoperatörer: TM från Malaysia, CAT från Thailand, Indosat från Indonesien, PLDT från Filippinerna, Singtel från Singapore, Telbru från Brunei och VNPT from Vietnam.

För mer information om ACASIA, se www.acasia.net eller kontakta ACASIA via inquiry@acasia.net