GWS tecknar avtal med den tyska reseförsäkringsförmedlaren Dr. Walter GmbH

Global Warning System (GWS) har slutit avtal med den tyska reseförsäkringsexperten Dr. Walter GmbH, som försäkrar både privat- och affärsresenärer. Det initiala ordervärdet om 1,5 miljoner SEK betalas över 3 år, och avser GWS’ tjänst Safeture, som ingår för Dr. Walters 50 000 befintliga försäkringstagare.
GWS’ Safeture-koncept är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. Dr. Walter GmbH är en etablerad expert inom försäkring av privatresor, affärsresor och längre utlandsvistelser. 2015 fick bolaget utmärkelsen Star Insurance Provider för fjärde gången i rad. Olika internationella utbildningsorganisationer röstade fram Dr. Walter som Årets Försäkringsgivare i kategorin ”utbildning och resor”.
Avtalet med GWS innebär en varumärkesanpassning av Safeture-appen, som kommer att bli integrerad i och en naturlig del av Dr. Walters mobila fokus för både företags- och privatkunder. Lanseringen är planerad att genomföras inför sommaren. Målet är att kunna hjälpa nya och befintliga försäkringstagare att bli mer medvetna om eventuella incidenter, skapa lugn och trygghet och minska antalet försäkringsärenden. VD på Dr. Walter, Reinhardt Bellinghausen, förklarar fördelarna med samarbetet:

”Vi har mer än 50 års erfarenhet av reseförsäkringar och har kontinuerligt utvecklat vårt erbjudande för att det skall passa dagens resenärer så som expats, affärsresenärer, specialister och medarbetare inom hjälporganisationer. En viktig del av många människors dagliga liv är mobiltelefonen, och det är ett naturligt steg för oss att addera en mobilbaserad service för våra kunder, och på så sätt hjälpa dem att känna sig säkrare när de vistas utomlands. Safeture passar både vår produktportfölj och vår produktutvecklingsstrategi.”

För GWS har försäkringssegmentet visat sig vara en framgångsrik väg för expansion, där Safeture-konceptet kan skapa betydande kundvärde. Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar avtalet:

”Försäkringsbranschen ser fördelar med vår lösning, eftersom den skapar förutsättningar för användaren att undvika olyckor, hot och andra incidenter i samband med resa. Det harmonierar väl med olika typer av försäkringserbjudanden. Vi är väldigt nöjda med att ha slutit avtal med Dr. Walter, som är en välrenommerad aktör i branschen och har en målgrupp som är mycket väl lämpad för vår service.”

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.globalwarningsystem.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 
Om Dr. Walter GmbH
Dr. Walter GmbH erbjuder skräddarsydda försäkringslösningar för skydd under alla typer av privatresor, affärsresor eller andra längre utlandsvistelser. Under mer än 50 år har Dr. Walter varit en pålitlig partner för expats, au-pairs, utlandsstudenter, och andra utlandsresenärer på olika typer av uppdrag.