GWS tecknar avtal med en stor säkerhetsleverantör i USA

Global Warning System (GWS) meddelar att man skrivit avtal med en större säkerhetsleverantör i USA. Säkerhetsleverantören arbetar med bland annat riskhantering, riskkonsultation och mjukvaruteknologi inom säkerhet, och har mer än 50 000 anställda i USA. GWS kommer att leverera sin Safeture Pro tjänst till organisationens konsult- och undersökningsavdelning, som i sin tur kommer att erbjuda den till utvalda kundgrupper. Avtalet bygger på en intäktsdelningsmodell.

Säkerhetsleverantören har en avdelning specialiserad inom områdena säkerhetskonsultation och undersökningstjänster, och genom avtalet kommer den nordamerikanska divisionen att bredda sin tjänsteportfölj genom att inkludera GWS’ tjänster inom skydd och säkerhetslösningar för anställda. Utbildning i tjänsten levereras av GWS och inleds omedelbart. Utrullningen av lösningen förväntas ske under Q1 2017.
GWs’ tjänst Safeture är en personlig resesäkerhetstjänst, som levererar kritisk information direkt till resenärens smartphone. Appen ger användaren varningar i realtid baserade på var man befinner sig, och skickar notiser med lokal information som hjälper resenären att resa tryggt. Safeture Pro integrerar två olika säkerhetsverktyg – själva appen och Safeture instant security overview (ISO). Dessa verktyg ger företagskunder en plattform för att kunna få och förmedla realtidsinformation och data om säkerhetsrisker, och om anställda på resa som kan blir utsatta för risk.
Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar:
“Nyligen tog vi beslutet att sätta extra fokus på försäljningen i USA och dedikerade resurser för att accelerera, eftersom vi ser en stor marknadspotential. Vi ser nu de första positiva effekterna av denna organisatoriska förändring.”
Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Advisor.
För ytterligare information se www.globalwarningsystem.com eller kontakta GWS VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com 
Denna information är sådan information som GWS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28/11 2016 kl. 08.00 CET.