GWS tecknar partneravtal med Scandinavian Risk Solutions

GWS har skrivit partneravtal med SRS, Scandinavian Risk Solutions, ett av de stora företagen inom personsäkerhet och strategiska beslutsunderlag på den skandinaviska marknaden. Partnersamarbetet innebär att SRS förstärker sitt erbjudande med GWS mobila applikation Safeture Pro, och erbjuder lösningen till både sina befintliga och nya kunder.

Avtalet betyder att alla SRS kunder baserade i Skandinavien kan erbjudas tjänsten Safeture Pro. Båda parter ser en stor potential i samarbetet:

”Safeture Pro kompletterar vår produktportfölj inom personsäkerhet och responstjänster med teknisk förmåga och funktionalitet som levererar precis, tillförlitlig och kritisk säkerhetsinformation direkt i mobilen. Man utnyttjar teknik och kunskap i framkant för att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka en resenär. Safeture Pro är ett modernt hjälpmedel anpassat för de behov som många av våra kunder, och kunders anställda, har i ett alltmer globalt och mobilt samhälle”, säger Ilya Treutiger, VD på SRS.

Andreas Rodman, VD för GWS kommenterar:

”Vi ser partnerskapet med SRS som ytterligare en bekräftelse på att vår tjänst Safeture Pro verkligen fyller en efterfrågan på information, service och trygghet när människor är på resande fot. Att skydda ett företags viktigaste tillgång – personalen – blir alltmer kritiskt. Vår tjänst är tillgänglig via mobilen genom en app som man enkelt laddar ner, vilket gör att den är anpassad efter ett användarbeteende som redan finns, där mobilen ofta är sambandscentralen i människors liv. Safeture Pro kan göra stor skillnad i utsatta situationer.”

”Avtalet är strategiskt och viktigt för vår etablering i personsäkerhetssegmentet, och vi ser fram emot att utveckla affären tillsammans med SRS, som är ett välrenommerat och långsiktigt företag med en unik produktportfölj och kundbas som omfattar näringsliv, myndigheter och förmögna privatpersoner”, sammanfattar Andreas Rodman.

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 
Om SRS, Scandinavian Risk Solutions
Scandinavian Risk Solutions (SRS) erbjuder oberoende risk management tjänster av högsta kvalitet och etiska standard, i kombination med långsiktiga kund- och partneråtaganden. SRS arbetar nära såväl kunder som lokala partners och internationella experter. SRS konsulter och internationella nätverk är en stark dynamisk kombination av erfarna operatörer, civila säkerhetsexperter och akademiska specialister. SRS är ISO 9001:2008 certifierade.