GWS tecknar säljpartneravtal med German Business Protection GmbH (GBP)

GWS har tecknat ett samarbetsavtal med German Business Protection (GBP), ett företag inom KÖTTER group, specialiserat på personsäkerhet. KÖTTER-koncernen har ca 16 700 anställda och är en stor tysk tjänsteleverantör inom säkerhet. Avtalet baseras på en intäktsdelningsmodell och GBP kommer att erbjuda GWS Safeture Pro service till sina befintliga och nya företagskunder.
 
Safeture är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. GBP erbjuder helhetslösningar för riskhantering och säkerhet till företag, offentlig sektor, hjälporganisationer och privatpersoner. Samarbetet innebär att GBP integrerar Safeture Pro konceptet i sin produktportfölj, vilket öppnar upp möjligheter för GWS att expandera på den stora, tyska marknaden. Denna marknad är av stor vikt, inte minst med tanke på att tyskarna är ett av de folk i världen som lägger mest pengar på resor, och behovet av att resa säkert ökar ständigt i takt med att ekonomin och resvanorna blir alltmer globala. Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar samarbetet:

“Ett av våra fokusområden är segmentet personsäkerhet och den tyska marknaden är strategiskt viktig för oss. I detta sammanhang är GBP en idealisk partner för oss, eftersom de har en väldigt lång och gedigen erfarenhet på marknaden och ett fokus på att just förhindra incidenter på ett tidigt stadium, något som matchar vårt Safeture erbjudande perfekt. Vi ser nu fram emot att utvidga vår affär och växa tillsammans med GBP i Tyskland.”

En mobilbaserad Safeture Pro lösning i portföljen skapar fördelar för GBP:

”Vi ser att Safeture Pro tillför avgörande värden till de resesäkerhetstjänster som vi erbjuder de tyskspråkiga marknaderna. Positioneringstjänsterna som vi nu kan tillhandahålla till kunderna kommer att förbättra vår service i en värld som präglas av osäkerhet. Det gör att vi är oerhört nöjda med att ingå detta partnerskap”, säger Maxim Worcester, VD på German Business Protection GmbH.

 
Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
 
För ytterligare information om tjänsten se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 
Om German Business Protection
German Business Protection (GBP), en del av den tyska KÖTTER-koncernen, erbjuder helhetslösningar för riskhantering och säkerhet till företag, offentlig sektor, hjälporganisationer och privatpersoner.
 
Om KÖTTER group
KÖTTER group är en oberoende, familjeägd koncern sedan grundandet 1934. Man erbjuder tjänster inom områdena Säkerhet, Lokalvård, Personal och Fastighetsservice. Genom paketering av detta till ett komplett fullserviceerbjudande ger man kunderna möjlighet att framgångsrikt fokusera på sin kärnverksamhet.