GWS utvidgar patentportföljen med nytt godkänt patent

Global Warning System (GWS) kan idag meddela att bolaget fått besked om godkännande av patentansökan (Notice of allowance) från det Europeiska Patentverket (EPO), för en lösning relaterad till företagets positioneringsteknik. Det kommande patentet kan göras giltigt i fler än 30 europeiska länder och gäller till och med 2033-04-11.
GWS levererar ett tjänstekoncept (Safeture) för personsäkerhet när man reser, som ger resenären tillgång till varningar och information i realtid om platsen där personen i fråga befinner sig. Tjänsten är tillgänglig via en app, som man enkelt laddar ner till sin mobiltelefon. Patentet ingår som en del av många komponenter i GWS’ avancerade positioneringsteknik. Andreas Rodman, VD för GWS, kommenterar förhandsbeskedet att GWS’ patentansökan kommer att bli godkänd:

”Det är mycket glädjande att kunna meddela att GWS har erhållit detta besked avseende utökningen av vår patentportfölj. EPO, det Europeiska Patentverket, kommer att godkänna vår patentansökan för användning i Europa. Godkännandet påvisar återigen GWS’ teknikledarskap och med detta besked befäster vi vår position inom bolagets verksamhetsområde.”

Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som levereras genom resenärens mobiltelefon och tillhandahålls både till företag – Safeture Pro, och till privatpersoner – Safeture.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är Certified Adviser.
För ytterligare information om tjänsten se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com