GWS förbättrar säkerheten i Malaysia

GWS Production AB i Lund har fått i uppdrag att förbättra säkerheten för alla som arbetar utanför Malaysias kust. Kontraktet är ett av de första i sitt slag inom frihandelsområdet ASEAN.
Avtalet är en pilotstudie på två år och gäller 20 000 nya användare med potential att växa upp till 300 000. Totalt är kontraktet värt 550 000 MYR, ungefär 1,2 miljoner kronor.

ACASIA Communications, en strategisk allians av sju stora telekomföretag i området ASEAN, ska förbättra innehållet i en befintlig applikation som gör det möjligt för sjöfarten att rapportera eller begära katastrofhjälp direkt från relevanta myndigheter.  Det långsiktiga målet att implementera den här applikationen för sjöfarten i hela Sydostasien.
ACASIA har nu tecknat avtal med GWS, ett av världens ledande säkerhetsföretag, för att förbättra applikationen. Kontraktet avser en SDK-lösning av företagets app Safeture-Pro som kommer att anpassas till den malaysiska sjöfarten Med sin unika teknikplattform och lokaliseringsteknik, kan GWS snabbt ge alla användare i närheten av någon risk, korrekt och relevant information sammanställd av GWS:s kvalificerade analytiker.
Appen ska anslutas till en övervakningscentral och får tillgång till ett brett lokalt innehåll från hela ASEAN-området, levererat av GWS.
– Samarbetet med GWS visar hur framtidens säkerhetssystem kommer att se ut. Genom att utveckla denna unika app leder vi detta arbete, anser Azmal Yahya, VD för ACASIA.
– Det stärker vår position i Sydostasien och öppnar möjligheter till vidareutveckling i regionen, säger Andreas Rodman, VD för GWS Production.
– Avtalet visar också att Safeture är en mycket intressant tjänst som fungerar inom många olika affärsområden.

För ytterligare information se www.globalwarningsystem.com eller kontakta GWS VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com
 Om GWS Production AB och Safeture
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheter från en global SARS-epidemi, tsunamin i Indiska Oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai. Bolaget erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som kan påverka människor på resa. Systemet består av olika tjänster som analys, app och ett rikshanteringsverktyg.
GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm.

Om ACASIA Communications
ACASIA Communications Sdn Bhd grundades 1995 i Kuala Lumpur, Malaysia, och är ett unikt ASEAN-samarbete bland sju ledande telekomleverantörer i regionen. ACASIAs kärnverksamhet är att tillhandahålla internationell datakommunikation samt digitala tjänster till flera segment, från myndigheter och företag till konsumenter. www.acasia.net
GWS ACASIA PM