Safeture för privatpersoner finns nu även för Android-användare

GWS Production AB (GWS) lanserar härmed version 1.1 av appen Safeture för privatpersoner internationellt på mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona. Samtidigt lanseras en version av Safeture för Android. Safeture 1.1 för privatpersoner finns därmed för plattformarna Android och Iphone. Safeture är en personlig mobilbaserad säkerhetstjänst som i realtid informerar och uppdaterar användaren om händelser som kan påverka en persons resplaner och säkerhet. 
Idag lanserar GWS version 1.1 av sin app Safeture till den internationella privatmarknaden, samtidigt som man lanserar en version av Safeture-appen för Android. Den nya versionen, version 1.1, ger användaren möjlighet att via den så kallade Track Me Now-funktionen låta nära och kära följa användarens position virtuellt. Användaren väljer själv, via telefonens kontaktlista, vilka personer som kan följa en. Den nya versionen 1.1 innehåller även en automatisk översättningsmöjlighet av lokalinformation och alerts till hela 90 olika språk.
“Vi har nyligen lanserat Safeture för iPhone på den svenska marknaden och det känns roligt att såhär snabbt kunna följa upp med en uppgraderad version, version 1.1, och samtidigt göra tjänsten tillgänglig för alla Android-användare. Safeture är unikt såtillvida att den här typen av personlig informationstjänst tidigare endast varit tillgänglig för anställda på stora företag”, säger Andreas Rodman, VD, GWS Production AB.
Om Safeture för privatmarknaden
Den unika Safeture-appen erbjuder geopositionerad säkerhetsinformation i realtid som ger användaren en möjlighet att undvika faror. Safeture levererar snabbt lokal information om naturkatastrofer, terrorattacker, civil oro, epidemiutbrott, trafikincidenter och andra hot som möter internationella resenärer. Konsument-appen samlar information från 196 länder och tusentals källor dygnet runt. Informationen granskas och värderas dygnet runt av GWS experter varefter relevant information distribueras till användarna. Safeture ger användaren tillgång till uppdaterad och korrekt information om lokala händelser, samtidigt som appen möjliggör för arbetsgivare, kollegor och familj att följa och kommunicera med användaren. I appen finns relevanta nödnummer för alla länder och med en knapptryckning blir man kopplad till rätt instans, samtidigt som man ser den adress man befinner sig vid automatiskt. Appen är gratis att använda under en månad varefter användaren kan välja olika betalningsmodeller.
Safeture-appen är nedladdningsbar för alla iPhone-användare och Android-användare via app.safeture.com
Information som levereras genom resenärens mobiltelefon:

  • Track Me Now-funktionalitet – delning av resenärens position till familj och vännersom visas i realtid på en karta i deras Safeture-appar. – NYHET
  • Automatisk översättningsmöjlighet av säkerhetsvarningar och landsinformation till 90 olika språk. – NYHET
  • Landsinformation skickas såsnart användaren anländer till ett nytt land. Denna inkluderar aktuell säkerhetsrelaterad information om landet, inklusive larmnummer, senaste hot och incidenter, risk-klassificeringar och allmän bakgrundsinformation.
  • Säkerhetsvarning skickas när någon incident inträffarsom kan ha betydelse för resenärens säkerhet. Dessa meddelanden är färgkodade och innehåller viktig information om vad som hänt och hur man bör agera.
  • SMS-kommunikationsom är särskilt utformad för att göra det möjligtatt kommunicera i skadade eller överbelastade mobilnät.
  • SOS-nummer finns lättillgängligt för omedelbar kontakt med lokala nödnummer.

GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information se www.safeture.com eller kontakta VD Andreas Rodman, +46 (0) 708 – 10 13 16, andreas.rodman@globalwarningsystem.com